62. izvještajna godišnja skupština DVD-a Dragonožec

U Donjem Dragonošcu, u Domu kulture, 6. veljače 2016. godine održana je 62. izvještajna godišnja skupština DVD-a Dragonožec.

Na skupštini je predstavljeno izvješće o radu tijekom 2015. godine. Trinaest je naših članova bilo dio programa usavršavanja i osposobljavanja vatrogasnih kadrova u organizaciji Vatrogasne zajednice Grada Zagreba.

Tijekom 2015. godina naš je DVD imao 10 intervencija; 3 požara i 7 tehničkih intervencija. Posebno smo ponosni na naša 2 člana Boška Abramovića i Josipa Brebrića koji su od 22. srpnja do 27. srpnja pomagali kolegama u gašenju požara na Pelješcu.

DVD je održalo i teorijsku i praktičnu nastavu članova te združenu vježbu “Horvati 2015.” sa susjednim društvima DVD Lipnica, DVD Trpuci, DVD Horvati i DVD Kupinečki Kraljevec. Također smo održali i edukaciju za učenike osnovne škole.

U Zagrebu je 5. kolovoza održan svečani vojni mimohod u povodu 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Oluja”, a naš je DVD sudjelovao s 18 članova.

Naši su članovi nastupili na Kviz natjecanju vatrogasne djece i mladeži, natjecanju vatrogasaca VZGZ-a i natjecanju vatrogasne djece i mladeži. Posebno smo bili ponosni na našu mladež žensku ekipu koja se plasirala na državno prvenstvo u Puli.

Kao i svake godine organizirali smo Kup Vukomeričkih gorica, 11. po redu.

Podneseno je i financijsko izvješće te predložen i usvojen plan i program za 2016. godinu. Na kraju skupštine dodijeljene su zahvalnice, odlikovanja i medalje zaslužnim članovima Društva koja su dodijelili predsjednik VZGZ-a Zlatko Križanić te pomoćnik pročelnika za poslove zaštite i spašavanja Grada Zagreba Željko Basta.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *